Климатологът Рачев успокои: Ще има лято!

Най-много валежи ще има през юни
9 юни 2019 12:00, Нели Христова
14
Климатологът Рачев успокои: Ще има лято!
Снимка: Pixabay

"Лятото е настъпило много отдавна. Юни е най-бурният месец, с най-много валежи. Вали за малко, кратко. От североизток нахлу малко по-хладен въздух и за кратко ще превали. Това ще продължи до вторник. В сряда започва подобрение на времето". Това заяви климатологът доц. Георги Рачев пред bTV.

"В петък и събота по всяка вероятност темепратурите на места ще стигнат и 35 градуса - в низинните части са абсолютно възможни. След неделя започва 4-дневен период, в който има лабилизиране на атмосферата, и това ще продължи до към 22-23 юни", обясни той.

Климатологът обясни още, че според американските метеоролози се очаква за лятото с половин - един градус малко по-ниски температури на териоторията на страната ни.

Западната половина на България през юни с повече валежи от нормалното, а юни е най-валежният месец от цялата година за този район. По морето - нормални валежи и по-малко от нормалното. Лято ще има. категоричен е Рачев.

"Юни е типичен месец, в който сутрин има слънце и от следващата неделя това ни предстои - слънце сутрин, следобед купестодъждовни облаци и на отделни места прегърмявания, превалявания", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Мечо Пух преди 5 години
Климатолога обещал лято, ама не казал къде щяло да го бъде.А през това време Минчо Празников дал следната прогноза: "Днес ще бъде слънчево с временни заоблачавания. Следобяд на високите планински места ще превали и прегърми..."
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да има и да няма пак ще отчете:увеличение на туристите с 20%.Всеки министър всяка година с по толкова увеличение ги отчита.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нема лято поне да пуснат парното че да има къде да си дадеме парите като неможеме да ги дадем за море барем да ни е топло
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А иначе, в селските ни курорти ходят нормални хора. Виж, в гръцките селски курорти от както ходят българи не са нормални. И по-добре. Да пречат там с вечната си намусеност и недоволство. Пълно е с лели и сваковци. Смешки.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има лошо време в Гърция. И наводнения има. Аман от глу.пци. Лошо време има на всякъде.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция няма лошо време кеф ти Тасос кеф ти Корфу.
6
0
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
Успокоих се,че ще има лято,че бях приготвил кюмбето и кюмюра!
5
1
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Браво бе, цяло Черно море си присъединил към България - хвала на такива български герои като теб!
4
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И тази година лятото ще ни изненада.
3
10
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Много важно ! И без това 90 % от българите нямат пари за море...Когато Нинова вземе властта ще ходите безплатно на море !!!Слава !
2
1
 
15
 
! Отговори
Климатолог преди 5 години
Ще има облаци, водата ще е мокра, Cлънцето ще пече.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То по морето си е лято от месец. Там е важно да пече... В провинцията - София и Пловодв не са много по жегага.. Има за копане там.